Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Απομάκρυνση Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας


Απομακρυνθήκανε σήμερα άλλες δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας από πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης μας.
Συγκεκριμένα απομακρύνθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας και σταθμός βάσης, στην περιοχή της Ν. Δημητριάδας, στην οδό Ορμινίου αρ. 54, η οποία έχει εγκατασταθεί από την εταιρεία Comote σε ταράτσα οικοδομής καμουφλαρισμένη σε καμινάδα. Η κεραία αυτή είχε καταγραφεί ως αυθαίρετη κατασκευή. Η εταιρεία υπέβαλλε ένσταση στην Επιτροπή Κρίσεων Ενστάσεων Αυθαιρέτων, η οποία απορρίφθηκε. Στη συνέχεια η εταιρεία προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο, το οποίο αρχικά εξέδωσε προσωρινή διαταγή αναστολής της εκτέλεσης. Ωστόσο στη συνέχεια το Διοικητικό Εφετείο εξέδωσε την με αρ. 75/2012 απόφαση του, με την οποία απορρίπτει την αίτηση αναστολής της εταιρείας.
           Επίσης απομακρύνθηκε κεραία που εγκαταστάθηκε εντός διαφημιστικής πινακίδας σε καταστήματος, επί της οδού Κ. Καρτάλη 68 με Ερμού. Η κατασκευή αυτή καταγράφηκε ως αυθαίρετη στις 19.1.2012. Ομοίως η εταιρεία υπέβαλλε ένσταση στην Επιτροπή, η οποία απορρίφθηκε και στη συνέχεια προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο, το οποίο με την με αρ. 76/2012 απόφαση του απέρριψε την αίτηση αναστολής της και άνοιξε το δρόμο για την απομάκρυνση της.
 Μετά την κοινοποίηση στο Δήμο των δύο ανωτέρω αποφάσεων από το Διοικητικό Εφετείο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και ποιότητας Ζωής Νίκος Μόσχος, στις 6/10/2012 ενημέρωσε την εταιρεία να απομακρύνουν με δικά τους μέσα τις δύο ανωτέρω αυθαίρετες κατασκευές, ειδάλλως ο Δήμος θα ξεκινούσε την διαδικασία της κατεδάφισης. Η προθεσμία έληγε στις 22/10/2012.
Η εταιρεία ζήτησε μια μικρή παράταση για την απομάκρυνση όλων των μηχανημάτων και πράγματι σήμερα ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των δύο κεραιών, των σταθμών βάσης καθώς και του σχετικού ηλεκτρολογικού – μηχανολογικού εξοπλισμού.
Από την πρώτη στιγμή, δουλεύουμε υπομονετικά και με σύστημα και η προσπάθεια μας αποδίδει έμπρακτα καρπούς, καθώς ήδη έχουν απομακρυνθεί αρκετές κεραίες από το κέντρο της πόλης, δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Νίκος Μόσχος, παρόλες τις θεσμικές αντιξοότητες. Παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και στις προτεραιότητες που έχουμε θέσει για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας καταλήγει. 

 http://www.magnesianews.gr/News/?EntityID=bd893bd3-0ad5-4fe7-ab96-198161f77b11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου