Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Κορύνες, Ροστώβ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΡΥΝΕΣ
Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και συμπλήρωση κορυνών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης του Βόλου, από το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Δ/σης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 57 κορύνες στην οδό Κ. Καρτάλη από Δημητριάδος έως Αναλήψεως, 35 κορύνες στην οδό Ιωλκού και 30 κορύνες στην οδό Ιάσονος. Η συμπλήρωση των κορυνών και γενικά η συντήρηση τους, υλοποιεί την  υπ’ αρ. 617/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που πραγματοποιείται επέμβαση στην οδό Κ. Καρτάλη τους τελευταίους μήνες.
Δεν είναι μόνο η φυσιολογική φθορά του συστήματος, το οποίο πρέπει να συντηρούμε, αλλά αντιμετωπίζουμε συστηματικές δολιοφθορές από συγκεκριμένους καταστηματάρχες στην οδό Κ. Καρτάλη οι οποίοι και προβαίνουν σε πράξεις αυτοδικίας, χωρίς να σέβονται την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκος Μόσχος. Είμαστε αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Την επόμενη φορά που θα κοπούν οι κορύνες θα κινηθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα κατά των δραστών, γνωστών και αγνώστων.

ΡΟΣΤΩΒ
Ξεκινούνε σήμερα εργασίες σήμανσης από το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Δ/σης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου στην οδό Ροστώβ, στο ύψος του Περιφερειακού, προκειμένου μετά και τις απαραίτητες εργασίες που θα πραγματοποιήσει και η Τεχνική Υπηρεσία να δοθεί στην κυκλοφορία για Ι.Χ., προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να αποφορτιστεί κυκλοφοριακά η οδός Αλκίππης στη Ν. Δημητριάδα, η οποία έχει επιφορτιστεί με ένα πολύ μεγάλο βάρος κυκλοφορίας. Η μη ολοκλήρωση του τμήματος του Περιφερειακού έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή και οι κάτοικοι δικαίως διαμαρτύρονται, σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος. Προκειμένου να ανακουφίσουμε αυτό το βάρος και ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα τους, προχωρούμε σε αυτή τη σημαντική κίνηση. Επισημαίνουμε ότι ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει κανονιστική απόφαση μείωσης του ορίου ταχύτητας στην οδό Αλκίππης, η οποία έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης απόφασης για την οδό Απόλλωνος.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου