Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΟΛΟΥ


Εστάλη από το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στη Διεύθυνση Πολεοδομίας Δήμου Βόλου, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και σχετικής εισηγητικής έκθεσης για την έγκριση του Ρυθμιστικού Σχεδίου και του Προγράμματος Προστασίας Περιβάλλοντος του Οικιστικού Συγκροτήματος Βόλου, μαζί με τους συνοδευτικούς χάρτες.

Το σχέδιο του Π.Δ θα τεθεί άμεσα σε διαβούλευση, προκειμένου στη συνέχεια να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου. Η γνωμοδότηση αυτή θα πρέπει εντός δύο μηνών από σήμερα να υποβληθεί στο ΥΠΕΚΑ, στη Γενική Δ/ση Πολεοδομίας.
Η αποστολή του σχεδίου Π.Δ. για το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Βόλου έρχεται σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποίησε στο ΥΠΕΚΑ ο Δήμαρχος Βόλου και της σχετικής παρουσίασης που είχε πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο από την μελετητήρια κα Ουρανία Κλουτσινιώτη, παρουσία και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Ν. Σηφουνάκη.
Το πλήρες κείμενο του σχεδίου του Π.Δ., με τη συνοδευτική έκθεση καθώς και τους συνοδευτικούς χάρτες, έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δ/σης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου www.epoleodomia.gr. Την Δευτέρα θα αναρτηθεί και στη ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου http://www.volos.gr/.
Όπως σημειώνει ο κ. Μόσχος, το ανωτέρω σχέδιο του Π.Δ. και η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελούν το τελικό στάδιο πριν την έκδοση του Π.Δ. για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου, που αποτελεί τον υπερκείμενο χωροτακτικό και πολεοδομικό σχεδιασμό για την περιοχή που καλύπτει. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία ενόψει και της τελικής γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου για την πρόταση της μελέτης για την αναθεώρηση και επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.), το στάδιο της διαβούλευσης του οποίου έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Οι σχετικές συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για την γνωμοδότηση επί του σχεδίου Π.Δ. για το Ρυθμιστικό και για τις παρατηρήσεις επί του Γ.Π.Σ. προβλέπεται να πραγματοποιηθούν αρχές Σεπτεμβρίου.

Ολόκληρο το κείμενο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου παρατίθεται στην πιο κάτω διεύθυνση  μαζί με τους χάρτες :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου