Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Τηλεοπτικές ψηφοφορίες και δημοτικές εκλογές
Λίγες ώρες, πλέον, πριν την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση την Κυριακή για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όλοι ακόμη συζητούν τα μηνύματα που έδωσε απλόχερα ο μεγάλος νικητής, η αποχή. Όλοι δηλώνουν ευχαριστημένοι αφού έχουν κατανοήσει τα περίφημα μηνύματα.

Σε τοπικό επίπεδο, η ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, για τις δημοτικές εκλογές, πραγματικά είναι κρίσιμη, δεδομένης των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Αυτό που ίσως δεν έχει γίνει κατανοητό, είναι ότι την Κυριακή εκλέγουμε Δήμαρχο. Η ψήφος μας είναι για να επιλέξουμε, (αν τελικά θέλουμε να έχουμε εμείς αυτό το δικαίωμα και όχι άλλοι για εμάς), τον άνθρωπο που θα ασχοληθεί με τα πολλά και σύνθετα προβλήματα της πόλης. Αυτόν που έχει την εμπειρία από την αυτοδιοίκηση, αυτόν που γνωρίζει την πόλη, αυτόν που μένει και εργάζεται σε αυτή την πόλη. Η ψήφος μας είναι για να επιλέξουμε μεταξύ δύο προγραμμάτων για την πόλη και τους ανθρώπους της, για να επιλέξουμε ποιοι υποψήφιοι των δύο συνδυασμών θα μπορέσουν να ανταποκριθούν καλύτερα στις νέες απαιτήσεις του Καλλικράτη.   

Πέρα όμως από τα κριτήρια της επιλογής του ενός ή του άλλου  υποψηφίου, τα οποία ποικίλουν,  αυτό που είναι σημαντικό είναι ο κόσμος να πάει την Κυριακή  στα εκλογικά κέντρα και να ασκήσει το δικαίωμα της επιλογής. Είναι σημαντικό να έχει ο καθένας μας την ευθύνη για την επιλογή του και να μην επαφίεται στα κριτήρια των άλλων. Είναι σημαντικό σε μια εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που έχει επικρατήσει η ισοπέδωση και ο μηδενισμός, να ασκεί ο καθένας τη βασική δημοκρατική του υποχρέωση να επιλέγει αυτός για τον εαυτό του. Πραγματικά δεν μπορεί από τη μια να ψηφίζουμε κάθε Κυριακή με μεγάλη ευκολία για κάθε reality παιχνίδι ή μουσικό διαγωνισμό ή οποιοδήποτε άλλο τηλεοπτικό γεγονός και από την άλλη να αρνούμαστε να επιλέξουμε, έστω και δια του λευκού ή του άκυρου, τους ανθρώπους που θα κληθούν να διαχειριστούν τα θέματα της υγείας μας, του περιβάλλοντος, της κοινωνίας, της οικονομίας κλπ Δεν μπορεί να περιμένουμε τη Eurovision για να στείλουμε τη ψήφο μας για το καλύτερο τραγούδι, να νιώθουμε την υποχρέωση να ψηφίσουμε τον καλύτερο χορευτή, τραγουδιστή, μάγειρα, τηλεοπτική σειρά κλπ και από την άλλη να αδιαφορούμε για το ποιος θα είναι ο Δήμαρχος της πόλης μας.

Την Κυριακή εκλέγουμε Δήμαρχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου